381. PUZZLES ALICIANS

Fitxa 444. Portada

No és el primer dels llibres que agafen Wonderland com a pretext per fer problemes o laberints. A més dels clàssics llibres de recopilació de problemes matemàtics o lògics del mateix Carroll [+] [+] hi ha els llibres de problemes mateMàtics inspirats en situacions de les Alícies [+]. D’un altre caire són els llibres de laberints de Wonderland [+], per a nens, o aquest llibre d’avui, on hi ha laberints i jocs d’observació. El llibre es diu Alice in Wonderland. A Puzzle Adventure, i a la portada ja dona una idea de què s’hi trobarà: laberints clàssics, jocs amb cartes, trobar el conillet amagat, i activitats d’aquest estil.

Fitxa 444. Un dels laberints. Fes clic per ampliar

El llibre és de gran format, i força voluminós: 89 pàgines. A cada doble pàgina hi sol haver dos enigmes, per exemple trobar les diferències entre dos dibuixos –Tweedledee i Tweedledum, exemple clàssic- i un joc d’observació. En total són, doncs, més de 150 reptes, pensats per a infants de 6 a 10 anys.

L’autora és Aleksandra Artymowska [+], il•lustradora polonesa -“amb dos fills fanàtics dels laberints i un marit científic boig”, diu. A la seva web hi posa mostres abundoses dels seus llibres, en gran format: del llibre que estem comentant hi posa 27 dobles pàgines clicables i ampliables, és a dir, mig llibre… I n’hi ha més, de llibres, a la web: 20000 llegües de viatge submarí, La volta al món, i altres llibres presentats amb gran extensió. El seu estil és de línia clara, minuciós i laberíntic.

Edita el llibre Big Picture Press [+], una marca creada el 2013 per Templar Publishing, especialitzada en llibres grans de no-ficció per a tota mena de públic, i que és propietat de Bonnier Books, un dels quinze grups mundials editorials més grans.

Fitxa 444
Títol: Alice in Wonderland. A puzzle adventure. Contingut: Jocs d’enginy i laberints. Il•lustracions: Aleksandra Artymowska. Idioma: anglès. Editorial: Big Picture Press (Bonnier Books UK, Londres 2019). 89 pàg. Mida: 29,5*29,5 cm. Cartoné. Preu: £16,99 (Amazon 2019). ISBN: 978-1-78741-490-7

Fitxa 444. Un dels problemes d’observació. Fes clic per ampliar

2 comments on “381. PUZZLES ALICIANS

  1. […] destacant el de Smullyan [+], principalment d’endevinalles, i el de l’entrada 381 [+], amb laberints i […]

  2. […] – o objectes Hem vist dos llibres d’aquests, tots dos molt bons i atractius: [+] i [+] . El llibre que presentem ara és de laberints, però són els personatges dels contes els […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s