382. NIT DE NADAL A WONDERLAND

Fitxa 445. Portada. Fes clic per ampliar

Els països anglosaxons tenen una pila de contes i narracions per a grans i petits sobre el Nadal, alguns de tradicionals i altres d’escriptors famosos, com Dickens i el seu conegut A Christmas Carol, traduït al català per Carner -que també va traduir l’Alícia [+] , i on hi surt el detestable Mr. Scrooge [+]. A moltes cases del Regne Unit i dels Estats Units, el 24 de desembre llegeixen algun conte o poema abans d’anar a dormir. Un dels més coneguts és The Night before Christmas [+] on hi surt el Pare Noel, Saint Nicholas, Santa Claus o simplement el Santa, que diuen els meus néts.

Fitxa 445. Final feliç. Fes clic per ampliar

El llibre que comentem a aquesta entrada és una variant d’aquest darrer, però amb personatges de Wonderland. També està escrit en vers. Hi surt St. Nick i els seus rens, la Reina de Cors que odia el Nadal, la seva filla, la Princesa de Cors que demana a St.Nick regals, però els rens no hi volen anar perquè han llegit les narracions de l’Alicia i tenen por de la Reina. A partir d’aquí, spoiler.

A la Reina li deixen carbó, i li diuen la forma de que el carbó es transformi en un regal bo: que canviï la seva manera de ser, que celebri el Nadal, etc. La Reina en fa cas, i el carbó es transforma en el regal que volia: un Bandersnatch !

Carys Bexington [+] és l’autora del text. Amb aquest text debuta. Kate Handley [+], en canvi, és una experta il•lustradora de llibres infantils de gran format i també narracions tradicionals. A la seva web se’n poden veure diversos exemples, amb unes quantes il•lustracions de gran format.

Ha editat el llibre el segell Macmillan Children’s Books, de la coneguda editorial Macmillan, ara Pan Macmillan. N’hem parlat ja vuit vegades, la darrera aquí [+]

El llibre és de gran format, i molt recomanable. Al menys a mi m’ha agradat.

Fitxa 445
Títol: The night before Christmas in Wonderland Contingut: Conte il•lustrat. Text: Carys Bexington. Il•lustracions: Kate Hindley. Idioma: anglès. Editorial: Macmillan UK (Londres 2019). 40 pàg. Mida: 27,5*27,5 cm. Cartoné. Preu: £12,99 (Amazon 2019). ISBN: 978-1-5098-7988-5

Fitxa 445. Trobada entre la Reina de Cors i St.Nick. Fes clic per ampliar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s