181. ALÍCIA DESPLEGABLE

Capsa. Fitxa 231

Capsa. Fitxa 231

Un nou format per a una versió infantil de l’Alícia. Dins d’una petita capsa s’hi amaga un desplegable en tretze trams, cadascun dels quals conté una il•lustració en pop-up d’alguna escena de l’Alícia al País de les Meravelles. En total fa un metre i 30 cm, en dues cares.

Les imatges han estat reproduides a partir d’una edició de segells de correus del British Royal Mail, que es pot comprar en diferents versions [+]. Aquests dibuixos han estat passats a il•lustracions en 3D, i editats en desplegable. Els ha fet Grahame-Baker-Smith [+], un il•lustrador britànic molt implicat en art electrònic. Ha fet apps per a iOS de disseny de pel·lícules de dibuixos, i ha il•lustrat molts llibres. Els dibuixos són molt d’estil Tenniel, en colors, però pel que fa a les cares són més actuals i l’Alícia sembla més gran que l’edat que representa tenir al conte.

El text que acompanya els diversos pop-ups no pretén fer un seguiment de tot el conte, sinó que es limita a donar una pinzellada de cada situació, sense lligar-les entre elles. No hi ha tot el conte, sinó només deu episodis gairebé independents.

Fitxa 231. Llibre parcialment desplegat.

Fitxa 231. Llibre parcialment desplegat. Fes clic per ampliar


L’editorial que originalment ha editat el llibre és Walker Books [+], que afirmen que és l’editorial més important del món dedicada exclusivament a llibres per a nens. Fundada el 1978 ve a publicar un llibre cada dia laborable… El seu logo oficial va ser dissenyat per Helen Oxenbury, una il•lustradora de l’Alícia [+]. A Espanya ha editat el llibre l’editorial Kókinos [+] de qui n’hem vist ja una Alícia pop-up genial [+].

Fitxa 231
Títol: Aventuras de Alicia en el País de las Maravillas. Contingut: text resumit il•lustrat en format desplegable. Idioma: espanyol. Extractat: Walker Bookc Ltd. Traducció: Miguel Ángel Mendo. Il•lustracions: Grahame Baker-Smith. Editorial: del llibre original Walker Books (2015); de la traducció ed. Kókinos, Madrid (2015). Mida: plegat 11*10 cm.; desplegat 11*130 cm, paper amb capsa de cartoné. 26 pàg. Preu: 11,50 € (Barcelona 2015). ISBN: 978-84-16126-23-1

Fitxa 231. Portada del text desplegable

Fitxa 231. Portada del text desplegable

One comment on “181. ALÍCIA DESPLEGABLE

  1. […] l’autora resumint l’episodi. Haviíem vist ja una Alícia desplegable i pop-up alhora, [+] i aquesta li segueix els passos en un format una mica més […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s