390. MY TEACHER IS ALICE

Fitxa 456. Portada

Hi ha molts llibres per aprendre anglès mitjançant l’ús dels textos de Carroll. La majoria són textos amb l’original en anglès i el text en l’idioma de l’estudiant. Són les edicions bilingües, que ajuden l’estudiant, però en sentit estricte és només material complementari. N’hem vist algun llibre [+].

Però el llibre que comentem aquí és molt diferent. És un mètode per a una classe d’alumnes que tenen l’anglès com a primera llengua, d’entre 8 i 12 anys, tot i que al llibre no n’especifica l’edat idònia. Es tracta del llibre del professor, on hi ha totes les respostes i suggeriments didàctics que al llibre de l’alumne – que no tinc – no hi deu haver. Hi ha un text simplificat de l’Alice Adventures in Wonderland, amb una pila d’exercicis clàssics de comprensió, de discussió per parelles, de selecció de la resposta entre diverses, de veritable-fals… Com a complements hi ha un diccionari visual amb els termes específics de cada capítol.

Però l’originalitat del llibre és que usa el teatre per a l’aprenentatge, i hi ha tot un tractat de com muntar l’obra per fer-ne una representació amb tots els detalls. El llibre passa a ser una guia per al director de l’obra, on hi ha idees per fer els decorats, la roba que han de portar els actors-alumnes, els moviments escènics, amb esquemes de per on ha de passar cada actor, i molts altres detalls. L’obra és musical, i per tant hi ha les partitures de les cançons, i les coreografies que el grup ha d’anar ballant. Naturalment hi ha el text que el narrador ha d’anar dient, la part de cada actor, i la lletra de totes les cançons. El detall arriba a què a cada una de les vuit escenes hi ha la llista d’accessoris i atrezzo requerits, com per exemple flamencs de cartró, o el pot de pebre, el nino que es convertirà en porquet, la capsa de galetes.

Fitxa 456. Imatge i text. Fes clic per ampliar.

I per acabar-ho de completar, per si no tens temps ni ganes de fer tot el muntatge anterior, hi ha l’opció de fer tota l’obra en teatre de titelles, i et proposen les maquetes de totes les figures per retallar-les i acolorir-les. I si no vols ni fer això, a la pàgina web de l’editorial ho pots descarregar ja acolorit…

Complementa el text un audio-CD i un video-DVD en dues cares al mateix disc. L’audio és tot el conte llegit amb les cançons, i el video és el conte, escenes diverses i les cançons. Aquest disc desmereix una mica tota l’obra, perquè és molt simple i poc acurat, pel meu gust.

L’editorial Express Publishing [+] té a la seva web altres contes amb el mateix grau de detall. No sé quants centres de Primària deuen fer servir aquest material, però per la minuciositat del plantejament mereixerien que fos un èxit. Les autores són Virginia Evans i Jenny Dooley, que tenen una abundantíssima producció de material didàctic, principalment de matèries relacionades amb la llengua. Les il·lustracions sembla que procurin allunyar-se de les produccions de Disney. Però no consta el nom dels il·lustradors.

Fitxa 456.
Títol: Alice’s Adventures in Wonderland. Contingut: text resumit, il•lustrat i propostes didàctiques per practicar l’anglès; amb audio CD+ DVD amb cançons i text. Adaptació: Virginia Evans, Jenny Dooley. Il•lustracions: Express Publishing. Idioma: anglès. Editorial: Express Publishing (Berkshire, UK 2008). Preu: 8,35 € (Abebooks 2013). Mida: 21,5*29 cm. Rústica. ISBN: 978–1-84679-149-9

Fitxa 456. Instruccions per fer el muntatge teatral

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s