437. ALÍCIA ALICE FONTANA

Fitxa 499. Portada

Fontana és un segell editorial d’Ediciones Brontes [+] que fa de tot. Té una sèrie d’obres bilingües de la literatura universal, i l’Alícia n’és una d’elles. La traducció és feta pel traductor habitual de l’editorial, Francesc Lluís Cardona Castro (1940), un autor i traductor tot terreny. Com a autor [+]   té obres com Viaje a través del erotismo, El libro de oro de los celtas o Gustav Klimt; dotzenes d’articles de temàtica variada a la revista Historia y Vida, i com a traductor, a més de l’Alícia, molts altres contes infantils.

La breu introducció d’aquesta edicióno té cap originalitat: una mica de biografia de Dodgson, i l’episodi de la barca on va generar l’Alícia. La traducció no té res de particular, sense notes ni explicacions. Sospito que és un retalla i enganxa d’altres llibres, alguns de sudamericans, per algunes paraules no usades aquí com melcocha (toffee, però mal traduit). Però potser no.

A Fontana editen tota mena de llibres de literatura universal, on en porten més de 250. Deu d’aquests són bilingües. Brontes té altres línies editorials, com una d’espiritualitat esotèrica, de continguts sorprenents per a mi.

Deixem-ho córrer…

Fitxa 499

Títol: Alicia en el País de las Maravillas. Alice in Wonderland. Contingut: Llibre en edició bilingüe i il·lustrat, i amb estudi preliminar.  Autor: Lewis Carroll.  Idiomes: espanyol i anglès.  Traductor: Francesc Ll. Cardona. Il·lustracions: John Tenniel. Editorial: Fontana-Olmak Trade (bilingüe 2016). Preu:  7 € (Vitòria 2016)). Mida: 11*18 cm. 217 pàgines. Rústica. ISBN: 978-84-15999-63-8

Fitxa 499. Poema del ratolí bilingüe

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s