497. L’ALÍCIA JUGA AL JARDÍ

Fitxa 553, Tapa del joc

A més de llibres i pel·lícules, el món de l‘Alícia té al voltant tota una galàxia d’objectes de tota mena:  peces de vestir [+] , figuretes [+] , joies, làmines, i tot allò que la imaginació permeti imaginar. Pel que fa a jocs, hem descrit en el blog diversos puzles de tots els nivells, el darrer aquest [+]; jocs de cartes com aquests [+]  o [+].;  o jocs de dòmino com aquest [+] . No hem parlat, per ara, de la variada gamma de jocs d’ordinador, de tablet, de consoles o de mòbil que tenen com a protagonista l’Alícia; és un món on no sé si m’hi ficaré algun dia.

Hi ha, que jo sàpiga, molt pocs jocs de taula que tinguin com a protagonista l’Alícia. En varem veure un fa un temps [+]  i aquests Reis de 2023 me’n han portat un altre, que és el que comentarem aquí.

El jardín de Alícia  es defineix com a joc per a majors de 8 anys, d’ 1 a 4 jugadors, i que té una durada de 30 minuts. Aparentment és un joc simple. Cada jugador té un tauler  personal amb caselles quadrades, s’han d’anar agafant fitxes de formes variades (tetraminós) seguint un protocol, i s’han d’anar col·locant al tauler personal com es vulgui, més o menys com un Tetris. Guanya qui té més punts al final. Els punts s’obtenen quan es posen rajoletes d’escacs al camí central, quan es posen roses als llocs apropiats, quan es posen junts dos o més bolets, o quan es posen arbres allunyats entre ells. Hi ha més regles, com no deixar zones buides, no deixar de colocar rajoletes, … La mecànica és fàcil però l’optimització per aconseguir punts és complicadeta… Podeu veure el joc a les figures adjuntes o a la seva web [+]. I en podeu veure una crítica detallada aquí: [+]. L’expert, molt rigorós, li posa un aprovat.

El joc és dissenyat a Rússia. L’autor és Ikhwan Kwon, que es veu que és un conegut autor de jocs de taula, però de qui no trobo res. Ho ha editat el 2020 l’empresa Lifestyle Boardgames [+], empresa russa especialitzada en jocs de taula, com el seu nom indica. Aquí l’ha traduit i editat Maldito Games [+] , de Sevilla, que té editats més de 350 jocs de taula. I és que aquest món dels jocs de taula és tot un món.  I, com va dir Paul Eluard, “hi ha altres mons però estan en aquest“.

A jugarrrr…!, que deien al mític programa de televisió 1, 2, 3.

Fitxa 553. Diferents mostres de les fitxes: tetraminos i algunes d’individuals

Fitxa 553

Títol: El jardín de Alicia. Contingut:  joc de taula per a 1 a 4 jugadors, de més de 8 anys.  Idioma: espanyol. Disseny del joc: Ikhwan Kwon. Traducció: Paula Lozano de Lemus.  Il·lustracions: Eugenia Smolenceva.  Editorial: Forgenest, Publicació i difusió: Lifestyle Boardgames (2019, Moscou) i Maldito Games (2020, Sevilla). Preu:  20 € (FNAC 2023). Mides de la capsa: 16*23,5*4,5 cm. Cartró. EAN: 8436578813032

Fitxa 553. Tapa inferior

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s