487. EL CAVALLER BLANC

Fitxa 544. Portada clàssica de Tenniel

Aquest llibre és per a erudits. Sense fotos ni il·lustracions, és una reivindicació de Lewis Carroll – Charles Dodgson com a persona normal, no excentric, no solitari, no misògin, que vivia en un centre cultural com era el seu College d’Oxford, que no era apartat del món ni molt menys. Però que va tenir com a únic element notable més extravagant el fet que es va enamorar d’Alice Liddell. O al menys aquesta és l’opinió de l’autor.

El llibre és una biografia de Carroll, destacant-ne els aspectes que a l’autor li criden més l’atenció. Els seus problemes de matemàtiques, els poemes sense sentit, la problemàtica del temps i l’espai a les matemàtiques i la vida, i altres temes. Destaca que  Carroll sabia que les Alícies s’han considerat normalment com a narracions per infants en el mateix sentit que els Viatges de Gulliver. Però que el que diu que caldria seria considerar-les narracions per a infants de totes les edats, és a dir, per a gent imaginativa i no limitada a la visió més trivial de la realitat. Em sembla una bona manera d’expressar-ho.

L’autor del llibre és Alexander Lucas Taylor, de qui no he sabut trobar cap informació. L’editorial és Oliver & Boyd [+] ,   clàssica editorial escocesa fundada el 1807 i que va durar fins el 1990. Estava especialitzada en novel·les, biografies i llibres de matemàtiques universitàries.

Aquesta és una de les darreres entrades que faré al blog de l’Alícia, i potser la més curta que he escrit. Penso que gairebé 500 entrades al llarg de deu anys ja estan bé, i gairebé no em queden llibres a la biblioteca per comentar. I ara en surten pocs de nous, i comprar tot el que hi ha a les llibreries de vell, tampoc ho faré……

Fitxa 544

Títol: The White Knight. Contingut:  Biografia detallada de Lewis Carroll  Autor:  Alexander L Taylor. Idioma: anglès. Il·lustracion: no n’hi ha. Editorial: Oliver & Body (Edinburg i Londres, 1952). Preu:  15 € (TodoColección 2022). Llibre de segona mà.  Mida: 14*22 cm. 209 pàgines. Cartoné amb sobrecoberta. ISBN: no n’hi havia encara

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s