466.  L’ORACLE D’ALÍCIA, UNA NOVA PRESA DE PÈL

Fitxa 529 Portada

No escremento, que deia algú. Aquest llibre és una nova presa de pèl, fet per un desaprensiu que s’aprofita dels documents de domini públic i dels càndids que comprem per Amazon basant-nos en els títols i sense mirar els continguts, … I no és la primera vegada. No crec que el problema tingui solució. La única manera és examinar l’oferta amb ulls crítics.

Ara estan de moda els llibres i webs inspiradors i empoderadors, amb frases curtes i pretesament poètiques o morals. En molts casos, et recomanen que obris el llibre per qualsevol lloc, llegeixis el que diu a la pàgina, ho meditis i prova d’aplicar-ho a la teva vida quotidiana per resoldre els problemes i embolics mentals que tinguis.  Aquesta pràctica no és cap novetat.

Haviem vist i comentat ja un llibre empoderador de l’Alícia: What would Alice DO?, que té com a subtítol Advice for the modern woman [+]   Recordo de petit  que per casa corria un llibre conegut com el Kempis, que tenia per títol “La imitación de Cristo” i atribuit a un escriptor i teòleg neerlandès denominat Tomàs de Kempis. N’he trobat un bon article a l’ABC[+] . El Kempis era -i és, perquè es segueix venent bé, en múltiples versions- un llibre d’espiritualitat, un conjunt d’aforismes estructurats en capítols. Ara hi ha qui el relaciona amb el budisme zen [+].

 No vaig veure a casa ningú que llegís mai el Kempis. El llibre ha tingut i té molts imitadors. Els Ejercicios Espirituales de Sant Ignasi de Loiola -ara que celebrarem el Camí Ignasià de Loioa a Manresa [+] , es van inspirar en el Kempis. I imagino que el llibre bàsic de l’Opus Dei, Camino de Josemaria Escrivá de Balaguer (hauria hagut d’escriure “san Josemaría”, però m’hi nego) s’hi va basar també. .

 El llibre d’avui consisteix, simplement, en frases més o menys curtes i no especialment inspirades ni inspiradores -al menys, a mi no m’empoderen-, frases de les que no es diu l’autor, i que no tenen, en la seva gran majoria, cap relació amb l’Alícia. Totes tenen al costat el Conill trompeter, i són sobre il·lustracions de Tenniel. El llibre té dos títols: el de la portada, i a l’interior un altre: “Enter the Looking-Glass: Alice’s Oracle” Per mi, cap interés.

Naturalment no consta l’editorial ni cap dada rellevant

Vejam que em diu l’oracle. Obro una pàgina a l’atzar i em diu “No, no“. Doncs això…

Fitxa 529

Títol:  Alice’s Wonderland Oracle. Contingut:  Frases pretesament inspiradores. Autor: No consta. Idioma: anglès.  Il·lustracions: John Tenniel. Editorial: no consta. Preu: $ 9,99 (Amazon 2021). Mida: 15*23 cm. 60 pàgines no numerades. Rústica. ISBN: 978-84-8112502-2

Fitxa 529 Doble pàgina interior

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s