418. ALÍCIA GARCIA GÒTICA

Fitxa 479. Portada

Per veure millor les imatges, cal obrir posar-s’hi a sobre, obrir amb el botó del ratolí dret el menú, i clicar a “Obre la imatge en una pestanya nova”.

Camille Rose Garcia és l’autora de les il·lustracions d’aquesta versió [+]. Va néixer a Los Angeles el 1970  Ella mateixa es descriu com que “visited Disneyland and went to punk shows with the other disinchantes youth of that era“.

Les seves obres són això, desencantades, negres, liles… Segueixen el moviment gòtic [+], popularitzat al Regne Unit a partir dels anys 70, i que segueix existint amb més o menys empenta.  El terme “gòtic” aplicat a aquesta subcultura deriva del rock gòtic, nom que es van inventar Jim Morrison i un amic cap a finals dels 60.

Fitxa 478. La barca pel Tàmesi, i la dansa dels llamàntols

Haviem vist ja algunes il·lustracions gòtiques com aquestes, per exemple algunes de Pat Andrea: [+]. També té components surrealistes derivats de Dalí i col·legues [+]    .  Morts, contes infantils combinats amb terror, especialment la Blancaneu i la Reina malvada, tot plegat mal rotlle, que diuen.

Aquesta Alícia segueix la mateixa pauta. Es poden veure moltes il·lustracions d’aquest llibre a la web de l’autora aquí [+], totes de la mateixa tònica. El llibre conté pàgines senceres, dobles pàgines i imatges petites, totes del mateix estil. Té una estranya obsessió pels colls llargs i deformes, com el de l’episodi d’Alícia i el Colom. Però Camille posa colls llargs a tothom, a més d’aquest episodi. I les llàgrimes, rius de llàgrimes enormes en moltes ocasions , no només quan ploren l’Alícia i la Tortuga. I si no són llàgrimes són gotes de sang o esquitxos de melmelada, tot viscós i pringós.

Fitxa 479. Alícia a casa del Conill Blanc. Sorprenentment, és quasi a fora de la casa.

És  un estil propi, que diversos comentaris de la premsa elogien. El llibre, que no té notes, introducció ni comentaris, és publicat per CollinsDesign, un segell de HarperCollins Publishers, de la que ja haviem comentat un llibre [+].

Fitxa 479

Títol: Alice’s Adventures in Wonderland. Contingut: Novel·la original, il·lustrada. Autor: Lewis Carroll.  Idioma: anglès.  Il·lustracions:  Camille Rose Garcia. Editorial: Collins Design (HarperCollins, New York 2010). Preu: S 16,99 (Urban Outfitters San Francisco  2014). 159 pàgines. Mida: 15,5*21,5 cm. Cartoné i guardes. ISBN: 978-0-06-188657-7

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s