417. ALÍCIA LORNIE DECEBEDORA

Fitxa 478. Portada

Decebedora, en una paraula. Vaig comprar el llibre fa anys a cegues confiant en el prestigi de l’editorial Evertype, que té una pestanya pròpia al blog:  [+] . I no.

El text és el clàssic, sense notes ni comentaris, i l’interés del llibre era només en les il·lustracions. L’autora és June Lornie, que confessa la seva fascinació per l’Alice. En alguna entrevista indica que li va agafar la passió quan va tenir una llarga malaltia de nena -tuberculosi- que la va obligar a estar a un hospital durant molt de temps, amb molt poques visites, i sense moure’s del llit. Per poder veure alguna cosa del voltant ho feia ajudada d’un mirall. I quan va llegir l’Alícia del Mirall la va fascinar. En sortir havia de portar una cotilla que li impedia fer vida de nena normal. 

Fitxa 478. El judici

Després es va dedicar a l’art, i va acabar, amb els anys, com a directora de la Liverpool Academy of Arts [+] . Allà hi ha fet exposicions, especialment de les seves il·lustracions de l’Alice. I anuncia que té la intenció de fer les il·lustracions del Mirall. Aquesta institució no té activitat des de 2014, i van abandonar els locals, sense que hagi tingut continuïtat. La June Lornie en va ser la darrera directora..

Per què m’ha decebut el llibre? Trobo que les il·lustracions són simples modificacions sense gràcia de les de Tenniel, acolorides amb poca traça. Sembla que segueixin una línia naïve, però sense originalitat. Hi ha museus dedicats a l’art naif, com el de Zagreb [+] que es pot veure.  Però les il·lustracions de Lornie em recorden alguns quadres que al final de la seva vida va pintar la Lola Flores

Només em queda el dubte de per què l’editorial Evertype ha publicat aquest llibre…

Fitxa 478

Títol: Alice’s Adventures in Wonderland. Contingut: Novel·la original, il·lustrada. Autor: Lewis Carroll.  Idioma: anglès.  Il·lustracions: June Lornie. Editorial: Evertype (2013). Preu: S 14,36 (Amazon  2014). 92 pàgines. Mida: 21,5*21,5 cm. Rústica. ISBN: 978-1-78201-037-1

Fitxa 478. El berenar de bojos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s