395. ALÍCIA LIPCHENKO

Fitxa 461. Portada amb i sense sobrecoberta. Fes doble clic per ampliar

Aquest és un llibre per a col·leccionistes adults, en el sentit inicial del terme. El text és el Wonderland escuet, sense notes, comentaris ni tan sols el poema del principi. I és lògic, perquè del que es tracta és de donar a un il·lustrador l’oportunitat de lluïr-se. El producte és un llibre de mida gran, ple d’il·lustracions per a adults, com hem vist en altres casos, per exemple el de Yoyai Kusama [+], Rodley Matthews [+] o Pat Andrea [+], per no parlar de Salvador Dalí[+] . I és que les Alícies són llibres que han atret des del començament l’atenció de tota mena d’il·lustradors, com dèiem a l’entrada 389 [+].

L’il·lustrador és Oleg Yuriyovich Lipchenko [+] . És un pintor ucraïnès nascut el 1957, i instal·lat a Toronto des de 1999. Té formació en arquitectura, cosa que es nota als seus quadres i il·lustracions. És membre de la Lewis Carroll Society.

Les seves il·lustracions són de dos tipus: les de començament de cada capítol, com les dues presentades aquí; i unes altres esteses per tota la pàgina i amb el text incrustat dins, que poden veure’s a Google imatges. La gamma de colors que usa és molt limitada, i el sèpia i tons similars hi són molt dominants, donant al llibre un aire de segle XIX i alhora, de Mad Max: el que en diuen retrofutur.

Fitxa 461. El llac de llàgrimes, emmarcat amb dibuixos que semblen de Piranesi. Fes doble clic per ampliar.


Aquestes il·lustracions de l’Alice van guanyar el 2009 el premi Elizabeth Mrazik-Cleaver Canadian Picture Book al millor llibre il·lustrat. Si algú té més diners, pot comprar l’obra signada per l’autor per $300 [+]. A l’enllaç hi podeu veure algunes il·lustracions més. L’autor té també il·lustrat l’Snark, i acaba de fer un procés de finançament obert (crowdfunding) per finançar la il·lustració de Through the Looking-Glass. Veurem si ho aconsegueix i d’aquí a un temps podem veure el nou llibre…

Tundra Books [+], actualment un segell de Penguin RandomHouse és l’editorial de llibres infantils més antiga del Canadà. Va ser fundada el 1967 per May Cutler, una escriptora i editora de Montreal. Diu que publica llibres per a nens, joves adults i gent amb el cor jove, quoque ça soit.

Fitxa 461
Títol: Alice’s adventures in Wonderland. Contingut: narració original il·lustrada. Text: Lewis Carroll. Idioma: anglès. Il·lustracions: Oleg Lipchenko. Editorial: Tundra Books (Toronto, Canadà 2009). Preu: $22,95 (San Francisco 2015). 93 pàgines. Mida: 21*30 cm. Cartoné amb sobrecoberta. ISBN: 978-0-88776-932-0

Fitxa 461. La cursa per assecar-se, com si fos una màquina de fer el buit. S’hi veuen caure les gotes que els animals van perdent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s