385. DUES MINIALÍCIES MÉS

Fitxa 449. Portada. Fes clic per ampliar


Comentarem dos llibrets, que no mereixen una entrada pròpia cadascun, però mitja sí. El primer és un mini-pop-up. Resumir tota l’Alícia en tres escenes és el que aconsegueix aquest mini-pop-up.
Acte 1. L’Alícia va pel bosc i veu un Conill molt elegant
Acte 2. El Conill i l’Alícia cauen per un forat i van a parar a un jardí. D’allà van a un palau fet de cartes
Acte 3. La Reina del palau diu als soldats que converteixin l’Alícia en una carta. Però es desperta i veu que tot era un somni.

Aquests resums em recorden la frase de Woody Allen: «Vaig fer un curs de lectura ràpida i vaig llegir Guerra i Pau en 20 minuts. Va sobre Rússia»

Fitxa 449. Fes clic per ampliar.


Fitxa 449. Fes clic per ampliar


El llibret no indica quina editorial l’ha fet. Hi surt només Artes Gráficas Cobas, que és una impremta barcelonina. Els dibuixos són fets per una tal Magda, i el text – unes 25 línies – diu que és… de Lewis Carroll ! Quines penques. El conte forma part de la sèrie Minipanorama, amb vuit contes clàssics.

Fitxa 450. Portada


El segon llibre consta de tres contes, com diu la portada: «Alicia y dos cuentos más». Els altres dos contes són Pinotxo i Blancaneus, que es veu que tenen menys importància: «dos cuentos más». L’argument que explica és també molt resumit: Conill, forat, creix, es redueix, Eruga, bolet, berenar de bojos, partida de croquet… Fins aquí, com sempre. Però la Reina de Cors vol fer agafar l’Alícia perquè l’acusa… d’espia ! Per sort, es desperta.

Fitxa 450. Fes clic per ampliar


El llibre és de la col•lecció Miniclásicos, i és fet per Susaeta ediciones, amb llicència original de The World-Gruppo Editoriale Rubricart, de Milà. Les il•lustracions són les típiques, de Carlos Busquets, a qui ja havíem trobat en dues altres publicacions de Susaeta, la darrera aquesta: [+] Dedueixo que la participació de l’empresa italiana ha estat, doncs, el guió, i per tant la idea de que l’Alícia fos acusada d’espia.

Fitxa 449
Títol: Alicia en el País de las Maravillas. Contingut: Breu adaptació infantil amb 3 pop-ups. Il•lustracions: Magda. Adaptació: no consta. Idioma: espanyol. Editorial: Artes Gráficas Cobas (Barcelona 1981). 6 pàg. Mida: 17,5*12,5 cm. Cartronet. Preu: 2,5 € (Barcelona, quiosc de llibre vell de Drassanes 2015). ISBN: 84-215-0666-8

Fitxa 450
Títol: Alicia y dos cuentos más. Contingut: Adaptació infantil amb il•lustracions. Il•lustracions: Carlos Busquets. Adaptació: no consta. Idioma: espanyol. Editorial: Susaeta Ediciones (Madrid) i Rubricart (Milà), 1992. Colección Miniclásicos nº4. 14 pàg (només el conte d’Alícia). Mida: 12,5*16,5. Cartoné. Preu: 10 € (llibreria de vell c. Palla, Barcelona 2015). ISBN: 84-305-7290-2

Fitxa 450. Fes clic per ampliar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s