363. ALÍCIA WINTER WONDERLAND

Fitxa 429. Portada

Es tracta d’una novel•la juvenil molt simpàtica, pel meu gust. És Nadal i l’Alícia ha de fer els deures, que precisament són un comentari de text sobre Alice in Wonderland. No en té ganes, medita sobre els defectes de la seva família i, de cop… apareix un conill, el segueix, cau al forat i la resta és trivial. Tota la seva peripècia és trobar la Wonder, que és la Reina de Cors, per celebrar el Winter Wonder Day. Es va trobant amb els personatges de les dues Alícies, amb matisos diversos. Aquí l’Eruga és un ninot de neu amb forma d’eruga; en lloc del cervató hi surt un dels rens de Santa Claus, i altres canvis ben trobats.

Hi barreja poemes parodiats de les mateixes paròdies de Carroll, per exemple un que acaba dient “… For the Wonder was a Snark, you see.” I al final, naturalment, el conte acaba bé, torna a casa, es reconcilia amb la família, acaba els deures, neva …

Fitxa 429. El Gat de Cheshire. Fes clic per ampliar


Janet Allard [+] és guionista, escriptora de contes i novel•les i fa classes de teatre a la universitat de Carolina del Nord. L’altre autor és Michael Bigelow Dixon [+], professor de teatre jubilat de la Universitat de Transilvània, no la de Romania, sinó una altra del mateix nom a Lexington, Kentucky, coneguda com la Transy. També escriu i publica obres de teatre.

La novel•la té també una versió en teatre, consultable aquí: [+]. Per si t’interessa, els drets d’autor per una representació són $75, i $175 més si vols tenir el text.

Hi ha moltes il•lustracions força naïves, d’estil infantil però molt expressives, al meu entendre. L’Alice d’aquesta novel•la em recorda molt el Petit Príncep, dels dibuixos de Saint-Exupéry. Rossa, amb bufanda, els vestits similars. No crec que sigui casualitat. L’il•lustrador és Michael O.Sanders, que consta com a fabricant i propietari d’una petita empresaa (no diu de què) a Lexington, Kentucky.

La novel•la no té editorial coneguda. Ha estat editada pels serveis editorials d’Amazon i es ven en règim de print-on-demand. De fet, ha estat impresa a Polònia. Globalització, n’hi diuen.

Fitxa 429
Títol: Alice in Winter Wonderland. Contingut: Novel•la juvenil, il•lustrada. Autors: Janet Allard i Michael Bigelow Dixon. Il•lustracions: Michael O. Sanders. Idioma: anglès . Editorial: No consta. Edició via Amazon Fulfillment (Wroclaw, Polònia 2019). 74 pàgines. Mida: 15*23 cm. Rústica. Preu: 14;30 €. ISBN: 978-1070154725

Fitxa 429. L’Eruga de neu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s