356 ALÍCIA MAGNÈTICA

Capseta amb imants de nevera

Els imants de nevera s’han convertit en un gènere gairebé literari. Es poden comprar frases senceres “evocadores” de qualsevol escriptor (Shakespeare domina), o col•leccions de paraules de diversos autors: Dickens, Jane Austin, o … Lewis Carroll. Per a aquestes col·leccions de paraules sense ordre, la idea és penjar totes les paraules al atzar, i quan estas avorrit o tens ganes de crear, et plantes davant de la nevera, i fas una frase inspiradora amb les paraules que el fabricant t’ha proposat. Pots també provar de fer l’escriptura automàtica que l’André Breton i els surrealistes defensaven, a veure si et surt alguna cosa. I si no et surt res, sempre pots agafar una rodanxa de llonganissa, i no hauras perdut del tot el temps…

(Per cert, obro parèntesi, que a la Fundació Brossa vaig assistir a la re-presentació de les Sextines Cibernètiques de Joan Brossa, de les que el químic i periodista científic Xavier Duran va trobar els informàtics que van ajudar en Brossa a programar-les. Un acte peculiar del que Màrius Serra ha donat informació i comentari a La Vanguàrdia [+]. No és escriptura automàtica però s’hi assembla…)

La capseta d’imants de Lewis Carroll conté 300 paraules de tota mena, entre les que hi ha la major part de paraules específiques de l’Alícia. Alguns exemples són Queen, surprise, mallet, sluggatd, imagination, rabbit, croquet, curioser, cheshire (que no he vist que signifiqui res en anglès, més enllà de la ciutat), bottle, mock, tarts, roses, mushroom, flamingo, wonderland… I uns quants adverbis, articles i preposicions per lligar-ho. També hi ha unes quantes il•lustracions de Tenniel, acolorides.
He provat de veure si podia fer la coneguda frase “To be, or not to be, that is the question“. I no m’ha estat possible. Em faltava una be… Hauré de buscar alguna frase inspiradora amb les paraules que tinc.

Paraules magnètiques. Fes clic per ampliar.


En la mateixa línia, hi ha imants clàssics de nevera de l’Alícia, de la mateixa empresa. Vegeu-ne la imatge del final d’aquesta entrada.

Customworks [+] és l’empresa que es dedica a tota mena d’objectes de papereria, gadgets, imants de nevera, llibretes, regles, … Ho té classificat per artistes, especialment escocesos, però també impressionistes, i una gran quantitat d’objectes de Dalí. Per cert que venen online més car que el que he pagat jo al CosmoCaixa. Aqui ho venien en ocasió de l’exposició “Miralls” on l’Alícia hi té protagonisme especial. [+]

Fitxa 421
Títol: Adventures in Wonderland. Contingut: 300 peces magnètiques amb paraules i dibuixos d’Alice in Wonderland. Il•lustracions: Tenniel. Idioma: anglès. Editorial: Customworks (UK). Mida: diàmetre 9 cm. Capsa metàl•lica i imants. Preu: 12 € (llibreria de CosmoCaixa Barcelona 2019). Codi de barres: 5-038681-061398.

Fitxa 422
Títol: Set of 5 Magnets. Contingut: 5 imants de nevera amb dibuixos d’Alice in Wonderland. Il•lustracions: Tenniel. Idioma: anglès. Editorial: Customworks (UK). Mida: cada imant fa 4*5 cm. Preu: 5 € (llibreria de CosmoCaixa Barcelona 2019). Codi de barres: 5-038680-872438.

Cinc imants de nevera. Fes clic per ampliar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s