353. ALÍCIA SANTORE GRAN, MAGNÍFICA

Fitxa 418. Portada. Fes clic per ampliar

L’il•lustrador Charles Santore és gran, té ja 86 anys, però fa dos anys va treure llibres tan vistosos com el que comentem aquí. Val a dir que algunes de les il•lustracions del llibre les haviem vist ja, en blanc-i-negre, a un llibre comentat ja fa un temps, l’Alícia sota terra [+]. És interessant comparar-les, perquè es veu l’enriquiment que representa el color en aquest tipus d’il•lustració. Sospito que Santore va fer primer les de color i després va passar-les a blanc i negre per fer el llibre comentat a l’anterior post.

Fitxa 418. Caiguda al pou. Fes doble clic per ampliar.

Hi ha moltes il•lustracions a doble pàgina, alguna -la caiguda pel forat, reproduida aquí- a triple pàgina, i fins i tot dues a quàdruple pàgina, amb tota la desfilada de cartes, reis, sotes, i prínceps, i també la del te de bojos. Els animals estan tractats amb especial cura i precisió. Molts soldats van amb un barret cilíndric típic dels yeomen, els guardians de la Torre de Londres, per mal nom beefeaters. Algunes il•lustracions, especialment les de soldats, semblen un esbós per fer un retaule.

Els tons de moltes il•lustracions són pastel, molt amables en general. I l’Alícia va casualment vestida de groc; i no és una rebel•lia contra la universal tendència a vestir l’Alícia de blau, tendència heretada de Disney. El groc deriva dels dibuixos inicials de The Nursery “Alice” on va vestida de groc, dibuixada per Tenniel [+]

Fitxa 418. L’eruga. Fes clic per ampliar.

Pel que fa al text, és resumit i han optat per suprimir-ne tots els poemes, en una opció discutible. També hi falten jocs de paraules. Al començament hi ha una introducció de Michael Patrick Hearn, on destaca bàsicament les il•lustracions de Santore.

En resum, un llibre gran -de mides- i gran, per les il·lustracions. Recomanable.

Fitxa 418
Títol: Alice’s Adventures in Wonderland. The Classic Edition. Contingut: text original resumit, amb il•lustracions a doble, triple i quàdruple pàgina. Autor: Lewis Carroll. Il•lustracions: Charles Santore. Idioma: anglès. Editorial: Applesauce Press (Cider Mill Press Book Publ. Kennebunkport, Maine 2017). Mida: 28*27 cm. Cartoné i sobrecoberta. 89 pàg. Preu: $13,59 (Amazon 2019). ISBN 978-1-60433-711-3

Fitxa 418. El judici. Comparar-ho amb el dibuix de l’entrada 340. Fes clic per ampliar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s