325. ALÍCIA DELS MALSONS

Fitxa 390. Portada

El llibre té per subtítol Alicia en el País de las Pesadillas: la rima maravillas-pesadillas és massa bona per perdre-la. Però en català no val: pesadilla és malson. Llàstima.

Aquest llibre es llegeix en un moment, i amb gran interés. És una novel•la -de bon rotllo que diuen ara-d’intriga sobre una Alícia adolescent dels nostres temps, que en un parc es troba una gitana que…(spoiler), va a parar a un parc d’atraccions abandonat on… (spoiler) i allà veu una figura negra que se li dirigeix i… (spoiler). Torna a casa com pot i… (spoiler spoiler spoiler). Al final tot quadra, perquè… (spoiler).

Hem vist ja altres obres de Carlo Frabetti relacionades amb l’Alícia, però d’un altre caire. Malditas matemáticas (104) i Maravillando a Alicia (297) Tots dos -tots tres- són llibres molt recomanables. Frabetti és lògic i racional, i per això la novel•la que ha fet de l’Alícia, boja i impossible, cap al final va fent-se racional i dona explicació a tots els fenòmens impossibles (ho sento: també és un spoiler). Haviem explicat la vida de Frabetti en les entrades anteriors. A la contraportada del llibre hi ha més dades de la seva biografia.

L’editorial Verbum [+] fundada a Madrid el 1990 derivada de la revista Verbum de La Habana, té una àmplia gamma de col·leccions i més de 1500 títols. M’han cridat l’atenció les sèries de llibres cubans, coreans, hispanoafricans, i d’Àsia. A més de les col·leccions d’assaigs voluminosos (Verbum Mayor) o més prims (Verbum Menor) i diverses línies de literatura infantil i juvenil. És de les editorials espanyoles que més obres de llengua, lingüística i filologia publica, després d’Edicions 62, que és la primera, i abans que les Publicacions de l’Abadia de Montserrat, que és la 7ª. Verbum són els 5èns.

Compra’l i llegeix-lo.

Fitxa 390
Títol: La Reina de Corazones. Alicia en el País de las Pesadillas. Contingut: novel•la per a adolescents. Autor: Carlo Frabetti. Idioma: espanyol. Editorial: Verbum (Madrid 2018). Mida: 19,5*114,5 cm; Rústica 82 pàg. Preu: 12 € (Casa del Llibre online 2018).ISBN: 978-84-90746172

Fitxa 390. Contraportada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s