285. ALÍCIA PASSEJANT PER LONDRES

Fitxa 345. Portada

Podriem dir que aquest llibre és una guia turística del Londres central, per on l’Alícia es va passejant. Al mapa adjunt a aquesta entrada podeu veure per on passa. Tot comença a Hyde Park, on està adormint-se, quan de cop veu passar el Conill Blanc que es fica al forat … d’una boca de metro, a l’estació de Knightsbridge. D’allà, amb metro o a peu, va passant per diferents llocs, com Trafalgar Square on plora i omple la plaça de llàgrimes; el Caucus Race el fa amb tot d’animals i un Junior Minister a Parliament Square.

Quan es troba amb l’Eruga fumadora li fa recitar una poesia, que resulta ser
“You are old Father Thames” the young man said
“And your water has turned very brown:”

I va explicant com el riu va quedar molt contaminat i progressivament ha anat millorant.

Fitxa 345. Alícia agafa el metro a l’estació de Knightsbridge. Fes clic per ampliar.

Al Gat de Cheshire se’l troba al mercat de Camden, i té molt sentit, pel qui conegui aquella zona de Londres, que digui que “aquí tots estem bojos”… El berenar amb el Barreter el fa a Crescent Park. El Barreter, que és un tecnofòbic, es queixa de que el seu telèfon mòbil no funciona, malgrat que li posa la mantega de la millor qualitat.

Juguen al cròquet al zoo de Londres, on hi ha la Pearly Queen, que és una d’aquelles persones que van amb un vestit ple de botons de nacre, en castellà nácar o madreperla, en anglès mother-of-pearl. Aquesta Pearly Queen i el seu marit el Pearly King són els que portaran el judici final, prop del nou edifici de Londres The Shard, al costat del Tàmesis i prop del pont de la Torre. Precisament quan l’Alícia gegant fuig, el travessa i torna corrent a Hyde Park.

Tota la narració usa fragments de Carroll, amb afegitons de l’autora. Per tot arreu va posant dades descriptives i històriques del que l’Alícia va veient: monuments, parcs o històries de personatges reals. Això és el que fa del llibre una peculiar guia turística. Com diu l’autora en acabar, “en opinió de l’Alícia, Londres és la millor ciutat del món”.

Fitxa 345. Alícia travessa el Pont de la Torre. Fes clic per ampliar.

La primera línia del metro de Londres es va inaugurar el 1863, quan l’autèntica Alice Liddell tenia 11 anys, i precisament el mateix any que Carroll va escriure el primer manuscrit de l’Alice’s Adventures under Ground. És a dir, i fent ucronies, que tant Carroll com Alice haurien pogut viatjar junts en metro durant l’època en que la relació Carroll – família Liddell era fluida.

Sarah Elizabeth Beaumont (Londres 1969) [+] és l’autora de la versió del text i de les il·lustracions, derivades respectivament de Carroll i de Tenniel. És graduada en Belles Arts, i té obra relacionada amb empreses públiques de Londres i del Regne Unit, com el servei de correus, diversos murals conmemoratius, i obra pública.

L’editorial Two Monkeys Publ. [+] està especialitzada en l’edició de paròdies i reinterpretacions d’obres clàssiques. Van editar aquest llibre el 2015, en ocasió del 150è aniversari de la primera Alícia.

Pot veure’s un curt clip publicitari de l’obra aquí: [+].

Fitxa 345
Títol: Alice’s London adventures in Wonderland Contingut: variant d’Alice in Wonderland ubicada a Londres, il•lustrada. Autora: Sarah Elizabeth Beaaumont sobre textos de Lewis Carroll. Idioma: anglès. Il•lustracions: Sarah Elizabeth Beaumont com a variants de les originals de Tenniel. Editorial: Two Monkeys Publishing (Londres 2015). Mida: 23,5*16 cm. Cartoné. 93 pàg. Preu: £14,99. (Amazon 2017). ISBN: 978-0-9932055-0-7

Itinerari idealitzat d’Alice per Londres. Hi ha trajectes en metro que aquí s’han indicat com fets a peu. Fes clic per ampliar

2 comments on “285. ALÍCIA PASSEJANT PER LONDRES

 1. Un llibre extraordinari. Gràcies per compartir.
  Per cert, aqui et deixo un calendari d’Advent diferent.
  Salutacions
  https://adventmyfriend.com/42052/20c3b31d88/ (Alice Advent Calendar ;D)

  • cmans ha dit:

   Moltes gràcies, Inés, pel teu comentari i per la teva proposta de Calendari d’Advent. Sense el teu permís explícit -imagino que el permís implícit sí que el tinc- el comparteixo a Facebook.

   Cordialment,

   CM

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s