199. ALÍCIA CUINERA

Fitxa 254. Portada

Fitxa 254. Portada


Molta gent es pregunta quina relació té l’Alícia amb la Fundació Alícia, de Sant Benet de Bages, entitat especialitzada en temes culinars i gastronòmics fundada per Ferran Adrià, Valentí Fuster i l’extinta Caixa Manresa. I queden sorpresos de que no hi ha cap relació, perquè l’Alícia de la fundació ve d’ALI-mentació i Cièn-CIA. Val a dir que els temes alimentaris i gastronòmics són presents a les dues Alícies, i fins i tot vaig fer un parell de vegades una conferència amb aquest títol: “Alicia en la cocina de las maravillas“.

Fitxa 254. la recepta del Tea Party

Fitxa 254. la recepta del Tea Party

També Heston Blumenthal va fer un muntatge culinari-gastronòmic amb referència a l’Alícia, ja descrit al blog [+]. I haviem comentat una Alicia en el país de las rosquillas [+], un llibre d’autoajuda.

El petit llibre que ens ocupa forma part de la col•lecció “Food in Literature Edition“. Buffy Naillon [+] és escriptora i cuinera, i té diversos projectes de treball, entre ells un que relaciona llibres de novel·les i contes clàssics i el menjar més menys relacionat. Per ara té Hansel i Gretel i l’Alícia, i preveu llibres sobre Frankenstein, Jane Eyre, Sherlock Holmes, el Màgic d’Oz i altres.

L’eestructura del llibre és elemental: un pròleg de Buffy Naillon, les receptes -22 en aquest llibre- i el text complet del conte, sense il•lustracions ni notes. Com es pot veure de l’índex, les receptes són senzilles, i la major part relacionades directa o indirectament amb el berenar del tè.

La presentació del llibre és econòmica, molt senzilla i sense luxes, editada per Cinder Apple Press, una editorial relacionada directament amb l’autora.

Fitxa 254
Títol: Alices Adventures in Wonderland. Food in Literature Edition. Contingut: Alice’s Adventures in Wonderland i 22 receptes de cuina. Autor: Lewis Carroll i Buffy Naillon. Idioma: anglès. Editorial: Cinder Apple Press (Boise, Idaho 2015). Rústica. Mida: 23*15 cm. 120 pàg. Preu: $6,95 (Amazon). ISBN: 978-1-5173-0843-8

Fitxa 254. Totes les receptes

Fitxa 254. Totes les receptes

One comment on “199. ALÍCIA CUINERA

  1. susanna vendrell ha dit:

    Fantàstica aquesta fitxa! Tinc que fer un regal i aquest llibre serà ideal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s