188. ALÍCIA D’AQUINO

Portada fitxa 237. Il·lustracions d'Andrea d'Aquino.

Portada fitxa 239. Il·lustracions d’Andrea d’Aquino.


Llibre de prestigi -tapa dura, paper gruixut, moltes il·lustracions- editat per l’aniversari de l’Alícia. Conté l’obra completa, un poema de Dobson i il•lustracions d’Andrea d’Aquino.

Fitxa 237. Alícia plorant. fes clic per ampliar.

Fitxa 239. Alícia plorant. fes clic per ampliar.

Henry Austin Dobson (1840-1921) [+] fou un poeta anglès, crític i assagista força important. Va escriure un “proema” -pròleg-poema, una paraula-maleta que és al començament del llibre. Havia estat publicat a l’edició de l’Alícia il•lustrada per Rackham, del que n’hem vist diverses mostres, per exemple aquí: [+].

Fitxa 239. El barret del barreter. Fes clic per ampliar.

Fitxa 239. El barret del barreter. Fes clic per ampliar.

La novetat del llibre que presentem aqui són les il•lustracions d’Andrea d’Aquino. És una jove il•lustradora i directora d’art nascuda a New York, on viu. Aquest és el seu primer llibre. El seu estil és força barrejat, amb il•lustracions com collages, altres de surrealistes i altrea d’abstractes. Se’n pot veure una variada mostra a la seva web, aquí: [+]. Per descomptat no són il·lustracions per a nens. Em recorden una mica les de Kusama [+], no en l’estil sinó en la filosofia del treball.

Rockport Publishers [+] és un segell editorial del grup Quarto Publishing Group USA Inc. El segell està especialitzat a publicar novel•les clàssiques importants, amb il•lustradors nous de tot el món. També edita obres sobre disseny gràfic.

Com a detall curiós, a cadascun dels cantos del llibre hi ha una cita del text: “We’re all mad here” i un parell més.

FITXA 239
Títol: Alice’s Adventures in Wonderland. Contingut: Alice adventures in Wonderland il•lustrat. Autor: Lewis Carroll. Poema d’Austin Dobson. Il•lustracions: Andrea d’Aquino. Idioma: anglès. Editorial: Rockport Publishers (2015). Mida: 23,5*19,5 cm. 245 pàg. Cartoné. Preu: $18,25 (Amazon, 2015). ISBN: 978-1-63159-075-7

Fitxa 237. L'eruga del bolet.

Fitxa 239. L’eruga del bolet.

Fitxa 239. El judici

Fitxa 237. El judici

Ampliació 28-4-18
S’ha publicat la traducció a l’espanyol d’aquesta edició il·lustrada per d’Aquino. L’editprial TresHermanasEdiciones ha usat la traducció feta per Andrés i Teresa Barba, ja comentada aquí: [+]. No hi ha els interessants pròlegs i comentaris d’Andrés Barba per a l’edició citada. L’editorial Tres Hermanas Ediciones [+] va néixer el 2015 per posar a l’abast traduccions de llibres notables, fetes per traductors especialitzats importants.

FITXA 373
Títol: Alicia en el País de las Maravillas. Contingut: Alice adventures in Wonderland traduit i il•lustrat. Autor: Lewis Carroll. Il•lustracions: Andrea d’Aquino. Idioma: espanyol. Traducció: Andrés i Teresa Barba.Editorial: Tres Hermanas Ediciones (Madrid 2015). Mida: 23,5*19,5 cm. 245 pàg. Cartoné. Preu: 24 € (2018). ISBN: 978-84-944348-0-8

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s