176. ALÍCIA POP UP MONTENA

Portada fitxa 226.

Portada fitxa 226.

Atractiu llibre de pop-ups força simples, vistes les filigranes que es fan avui dia [+] [+]. El més interessant del llibre és que la base dels dibuixos són els originals de Tenniel, intensament acolorits i adaptats per Jenny Thorne, i amb papiroflèxia de James Roger Díaz. Hi ha 11 dibuixos amb moviments de tipus molt clàssic, amb pestanyes que s’estiren o que es fan girar. Algunes imatges pop-up són força espectaculars, com les del pou on cau l’Alícia, o les cartes quan la persegueixen.
Fitxa 226. El Gat de Cheshire a mig desaparèixer. Fes clic per ampliar.

Fitxa 226. El Gat de Cheshire a mig desaparèixer. Fes clic per ampliar.


L’editorial Macmillan va ser l’editora de l’original anglès. Macmillan va ser també l’editora de la primera Alícia, i en ocasió dels 150 anys de l’original ha llençat un conjunt d’edicions conmemoratives [+].

L’editorial Montena, inicialment de Madrid, va publicar aquesta Alícia pop-up en la seva col•lecció “Libro Mágico“, amb molts altres llibres amb pestanyes i moviments. L’impressió i ensamblat del llibre no es va fer a la Xina, com ara sembla que es fa tot, sinó a Cali, Colòmbia. L’editorial fou fundada els anys 70, especialitzada en públic juvenil i infantil. El 1986 va ser comprada pel grup Mondadori, que al seu torn es va unir a Random House el 2001, i actualment Montena és un segell editorial de Penguin Random House [+], i té la seu a Barcelona.

Fitxa 226
Títol: Las aventuras de Alicia en el País de las Maravillas. Un libro mágico. Contingut: Alice Adventures in Wonderland resumit i traduit, amb 11 dibuixos pop-up.
Idioma: espanyol. Autor: Lewis Carroll. Il•lustracions: John Tenniel, acolorides per Jenny Thorne. Papiroflèxia: James Roger Díaz. Traducció: no consta.
Editorial: original anglès Macmillan Publ. (1980). Traducció Ed. Montena SA, Madrid (1981). Mida: 29*21 cm, cartoné. 12 pàg. Preu: 3 € (llibreria de vell Re-Read, Barcelona 2015) ISBN: 84-7515-007-1

Fitxa 226. Alícia quan cau al pou del conill

Fitxa 226. Alícia quan cau al pou del conill

2 comments on “176. ALÍCIA POP UP MONTENA

  1. […] l’original de l’entrada 178 [+]. També han editat diversos llibres comentats, com [+] o [+]. Tenen una web pròpia [+], no només amb catàlegs de llibres, sinó que també és plena […]

  2. […] una edició d’Alícia amb Montena, molt més interessant, amb contingut de papiroflèxia: [+]. De 1981 a 1987 l’editorial va perdre molta qualitat, ajutjar per la comparació entre […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s