170. QUATRE TRES-DÉS DE L’ALÍCIA

Portada, una mica tridimensional. Fitxa 221. Il·lustracions de Maria Taylor

Portada, una mica tridimensional. Fitxa 221. Il·lustracions de Maria Taylor

1Hi ha, des de fa molta anys, una febre de col•leccionistes pels llibres pop-up [+], amb imatges tridimensionals fascinants i increïbles [+]. Hi ha llibres que expliquen com fer-te els llibres pop-up, llibres amb imatges pop-up preparades per construir-les tu mateix, i dotzenes o centenars de llibres amb imatges pop-up més o menys aparatoses. N’hi ha sobre tots els temes, de ciència, d’arquitectura, d’art –Dalí, Gaudí, Escher-, i naturalment també Kamasutres pop-up i altres llibres de la mateixa temàtica, que Amazon et servirà discretament a casa.
Fitxa 221. La partida de cricket. Fes clic per ampliar.

Fitxa 221. La partida de cricket. Fes clic per ampliar.


Ja hem vist diverses Alícies pop-up, modernes [+][+][+] i antigues [+] . El llibre d’aquesta entrada és molt recent, i usa una tècnica 3-D diferent dels altres: cada una de les imatges tridimensionals genera una estructura com la dels teatrets de cartró, amb quatre o cinc bambalines de teatre dels Pastorets -els germans Salvador [+] segueixen sent els reis d’aquestes escenografies des de 1949- , amb una sensació forta de profunditat.

Al llibre hi ha quatre escenes tridimensionals, malgrat que al subtítol del llibre sembla que digui que n’hi ha tres. I és que hi falta un guionet, perquè hauria de dir Three-Dimensional i no Three Dimensional.

Malauradament les imatges reproduides al post no donen prou idea de la sensació de volum, i és una llàstima.

Fitxa 221.  El judici. Fes clic per ampliar.

Fitxa 221. El judici. Fes clic per ampliar.


L’editorial Tango Books [+] és anglesa i està especialitzada en llibres infantils de tota mena, i pop-ups (Peter Pan, El Màgic d’Oz). Maria Taylor [+] és una il•lustradora free-lance del Regne Unit, amb una abundosa obra, especialment de llibres infantils i juvenils. Manth és una empresa anglesa dedicada a l’enginyeria del paper, amb moltes obres. Per exemple, el 2010 van editar a Estrella Polar (d’Edicions 62) “Els Cavallets Màgics“, una cavallitos amb els personatges dels contes clàssics. Quin ofici, aquest de l’enginyer de paper. Res a veure amb l’enginyeria paperera que s’estudia a Terrassa…

FITXA 221
Títol: Alice in Wonderland. With Three Dmensional Pop-Up Scenes Contingut: Alice Adventures in Wonderland resumit, il•lustrat i amb quatre escenes pop-up. Autor: Lewis Carroll. Adaptació: Sheri Safran. Il•lustracions: Maria Taylor. Enginyeria de paper: Manth. Idioma: anglès. Editorial: Tango Books (Londres 2014). Mida: 21,6*24,3 cm, cartoné. Preu: $24,99 (2015) ISBN: 978-1-85707-814-5

Fitxa 221. Escena final.

Fitxa 221. Escena final.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s