159. NO SÓN MÉS QUE UN JOC DE CARTES

Cara anterior i posterior de la capsa del joc de cartes

Cara anterior i posterior de la capsa del joc de cartes

Això és el que diu l’Alícia quan està en el Judici amb la Reina de Cors, i es va fent gran. Els soldats-cartes se li volen tirar a sobre i ella diu: “¿Qui us té por? Si no sóu més que un joc de cartes…

Efectivament, aquesta entrada del blog és dedicada al joc de cartes oficiosament oficial de l’Alícia. El marxandatge al voltant de l’Alícia és enorme, tant pel que fa a objects de tota mena relacionats amb les edicions clàssiques dels contes, com tot allò relacionat amb la pel•lícula de Walt Disney i la de Tim Burton. La llista d’objectes és tan enormement variada i disparatada, que el millor és que el lector s’ho miri directament per Internet, aquí: [+]

Naturalment, un dels millors llocs on comprar objectes i bibelots carrollians és la botiga The Alice Shop, situada just al costat d’on va viure l’autèntica Alice Liddell [+] al mateix Christ Church College d’Oxford. I pensar que vaig ser a Oxford, devia passar-hi per davant i no hi vaig entrar… A Oxford vaig comprar les Alícies en llatí [+], però va ser a una llibreria de vell, no a la botiga.

Un comodí o joker, i la cara posterior, sense relació amb les Alícies. Fes clic per ampliar.

Un comodí o joker, i la cara posterior, sense relació amb les Alícies. Fes clic per ampliar.


Hi ha hagut moltes edicions de jocs de cartes amb el tema d’Alícia. Se’n poden comprar molts a eBay, des de 5 ₤. I tots són cartes franceses. Les úniques cartes espanyoles que he vist en els llibres de l’Alícia són les il•lustracions de Lola Anglada per a Editorial Joventut, en català [+] i castellà [+]. En ambdós llibres traduits per Josep Carner i per Juan Gutiérrez Gili, la Reina de Cors passa a ser la Reina d’Espases, lògicament, que pot tallar caps més facilment.

Aquest joc de 54 cartes franceses conté els dibuixos de Sir John Tenniel, acolorits per Emily Gertrude Thomson [+]. A cada carta hi ha una cita de qualsevol de les dues Alícies.

El disseny i producció és de l’empresa Prospero Art [+], especialitzada en jocs de cartes temàtics (Jane Austen, Shakespeare, la Bíblia…) i l’Alice. Té també posters i puzzles. Fou fundada el 2002 per dos artistes de San Francisco: Jan Padover és autor d’alguns dels murals del barri de Mission a San Francisco, i professor de dibuix i pintura a la School of the Arts High School de San Francisco. Rick Ellis és músic, vocalista, radiofonista i editor. Les cartes, això sí, són fetes a la Xina. Es poden comprar per Amazon.

FITXA OBJECTE 4
Objecte: joc de cartes. Dibuixos de Sir John Tenniel acolorides per Gertrude Thomson. Cites de Lewis Carroll. Idioma: anglès. Empresa: Prospero Arts (San Francisco, 2008). Mida: 9*6*2 cm. Preu: $9,95 (Amazon 2015)

Sis cartes variades del joc.

Sis cartes variades del joc. Fes clic per ampliar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s