149. EL MIRALL DE SIR PETER BLAKE

Portada. Fitxa  197.

Portada. Fitxa 197.

No solen haver-hi il•lustradors que es centrin només en el País del Mirall. Peter Blake [+] n’és un. Va néixer a Darfort (Kent, UK) el 1932. La seva obra més famosa, i per la que és classificat com a il•lustrador pop, l’hem vist fa poques entrades a aquesta web. Juntament amb Jann Hawort van dissenyar la caràtula del disc dels Beatles Sgt. Peppers Lonely Hearth Club Band [+]. Però havia fet moltes més obres de la endència pop, que poden trobar-se fàcilment per la Wikipedia Imatges. Als anys 80 va canviar de temàtica i d’estil.

Blake va fer les il•lustracions d’aquesta Alícia amb la tècnica de l’aquarel•la, els anys 1970 i 71. Va fer fotos de diferents espais, entorns i persones, i després les va reproduir. Per exemple, l’Alícia té els trets reals de la nena Amèlia Gatacre. De forma poc habitual, no va dibuixar el Jabberwocky. Les il•lustracions no van ser publicades en llibre -aquest- fins el 2006.

L'Alícia de Peter Blake. Fitxa 197. Fes clic per ampliar.

L’Alícia de Peter Blake. Fitxa 197. Fes clic per ampliar.


L’edició que comentem conté el Mirall complet amb les il•lustracions, un pròleg i unes pàgines del que ara se’n diu making off, i que en el llibre es diu Behind the scenes, on es veu part del seu procés creatiu, comentat pel mateix autor.

L’editorial Merrell està especialitzada en art, arquitectura i disseny, gats i gossos, història, i obres curioses. Ara aquest llibre està descatalogat, però el vaig comprar per Nadal de 2015 a una llibreria de primera mà de Barcelona (Loring, a qui un dia haurem de dedicar un comentari elogiós).

El Humpty Dumpty de Peter Blake, Fitxa 197. Fes clic per ampliar.

El Humpty Dumpty de Peter Blake, Fitxa 197. Fes clic per ampliar.


Per la seva importància en l’art del Regne Unit, el 2002 la reina va nomenar-lo cavaller, i des d’aleshores hem de parlar de Sir Peter Blake. Quan el 2012 va fer 80 anys els seus amics van muntar una caràtula a imitació de la de Sgt. Peppers, però amb els seus col·legues, els artistes i els seus músics predilectes. Pots identificar-ne alguns? Sir Peter és al centre amb la copa.

FITXA 197
Títol: Alice Through the Looking-glass. Contingut: Through the Looking-glass il•lustrat.
Idioma: anglès. Autor: Lewis Carroll. Prefaci de Marco Livingstone. Coberta i il•lustracions: Peter Blake.
Editorial: Merrell, Londres i New York (2006). Mida: 28*22 cm, tapa dura. 112 pàg. Preu: $34,95 (a Barcelona 2014 29,9 €) ISBN: 978-1-85894-329-9

Celebració dels 80 anys de Peter Blake. Pots identificar algú? Hitchcock, Bing Crosby... Fes clic per ampliar.

Celebració dels 80 anys de Peter Blake. Pots identificar algú? Hitchcock, Bing Crosby…
Fes clic per ampliar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s