132. L’ ALÍCIA T'(AUTO)AJUDA

Portada. Fitxa 177

Portada. Fitxa 177


Mai hauria pensat que compraria un llibre d’Ediciones Urano [+]. El seu fons editorial és d’esoterisme, autoajuda, medicines alternatives, dietètica alternativa, astrologia… Aquest no és precisament el tipus de literatura que m’entusiasma.

El llibre que comentem al post és un dels molts llibres d’autoajuda. La seva autora, Eva Campos, és psicòloga i a la seva web [+] afirma que ha fet tota mena de feines, dos màsters, viatges, coaching per tot arreu, experiències vitals que no explica, i mentrestant es va engreixar molt. Amb voluntat i autoajuda -pròpia- afirma que es va aprimar setanta quilos, i no els ha recuperat. Explica la seva experiència en alguns llibres. Primer, “Soy más lista que el hambre“, i ara aquest “Alicia en el país de las rosquillas“.

Aquest llibre té una relació molt feble amb l’Alícia. La major part de capítols tenen títols de l’estil “Un sombrerero loco“, “Gatos sin sonrisas y sonrisas sin gatos“, o “¡Que le corten la cabeza!“, i una frase de les Alícies. Però després, a dins, res a veure. És un típic text d’autoajuda, on l’escriptora-coacher es dirigeix en primera persona al lector -a la lectora, perquè es dirigeix a les dones- demanant-li que pensi en ella mateixa, que expliciti situacions conflictives de la seva visa, posant exemples reals o inventats de persones amb problemes, les solucions que va aplicar i l’èxit que va tenir, o no. El pretext del llibre és parlar d’aprimar-se, però l’objectiu del fons és fer canviar la lectora. Com diu a la solapa, “este no es un libro de dieta, ni un método para adelgazar. Es un viaje de autoconocimiento hacia la conciencia y la libertad“. I a la contracoberta “Si tienes sobrepeso tienes un tesoro, porque vas a poder conocerte, amarte y crear“.

Deu ser un llibre eficaç, per a cert públic. Però a mi aquests llibres em cauen de les mans …
I per què “Alicia en el país de las rosquillas“? Jo penso que es tractava de fer un llibre amb títol cridaner, i com que maravillas i rosquillas rimen…

FITXA 177
Títol: Alicia en el país de las rosquillas. Contingut: llibre d’autoajuda per aprimar-se
Idioma: espanyol. Il•lustració portada: No consta. Text: Eva Campos Navarro.
Editorial: Gibbs Ediciones Urano (2013) Barcelona. Mida: 21*13,5 cm. Preu: 14 €. ISBN: 978-84-7953-861-3

Contracoberta fitxa 177

Contracoberta fitxa 177

One comment on “132. L’ ALÍCIA T'(AUTO)AJUDA

  1. […] l’Alícia, ja descrit al blog [+]. I haviem comentat una Alicia en el país de las rosquillas [+], un llibre […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s