126. LA GRÀCIA DE L’ALÍCIA DE GRÀCIA

Cartell de les festes del carrer Fraternitat de Baix (EFIT)

Cartell de les festes del carrer Fraternitat de Baix (EFIT)


Malgrat l’avís que vaig posar al post 125, que deia que el proper post seria al setembre, la Festa Major de Gràcia 2014 [+] ens ha portat un carrer guarnit que té com a tema l’Alícia: el carrer de la Fraternitat de baix (EFIT). Per tant, a treballar.

Aquest EFIT del carrer m’ha intrigat. He vist que hi ha un altre tros del carrer de la Fraternitat, el de dalt, que es diu ETIS. I he deduit que aquest ETIS vol dir entre Tordera i Siracusa, carrers que en delimiten el tram. La qüestió és saber el significat de l’EFIT. I buscant per Internet trobo que la sigla EFIT correspon al tram del carrer Torres entre Fraternitat i Tagamanent. La seva Associació de Veins es va crear el 2001, i després es passà a dir Associació de Veins i Amics del carrer Torres. En aquells anys guarnien el carrer Torres per la Festa Major, amb molt bons resultats. L’any 2005 hi va haver un canvi fonamental: es va constituir l’Associació de Veins i Amics dels carrers Fraternitat i Torres, que va mantenir la sigla EFIT, i van decidir que es deixaria de guarnir el carrer Torres i es guarniria el carrer Fraternitat (tram baix). I l’empenta els dura, perquè segueixen treient molt bons resultats en el concurs de carrers de la Festa Major. [+].

Muntatge a la nit del 14 al 15. Foto de la web de la Festa Major de Gràcia 2014.  Fes clic per ampliar.

Muntatge a la nit del 14 al 15. Foto de la web de la Festa Major de Gràcia 2014.
Fes clic per ampliar.

El carrer decorat és atapeït de figures de l’Alícia en el País de les Meravelles, totes extretes de la iconografia Disney. Hi ha reproduides l’Alícia, el Conill Blanc, la Reina de Cors, l’Eruga, un esbós del Gat de Cheshire, les flors que parlen, les roses vermelles i blanques,… Llàstima de la submissió a un estil, havent-hi tants altres il·lustradors [+]; però, naturalment, són menys coneguts. I posar els dibuixos originals de Tenniel, en blanc i negre i els seus entorns tenebrosos, no faria festa major.

A les 9 del matí del dia 15 anaven muntant el carrer, i no s’hi podia passar. Aquí hi ha unes quantes imatges del muntatge, fetes des de fora. Fes clic per ampliar i veure-les seqüèncialment.

Després, cap a quarts de dues, ja passava el jurat i encara hi havia coses que s’havien d’acabar. No sé si per les presses o per un error de disseny o per seguretat, a l’Alícia no li han pogut posar les cames… però no es nota gaire, com es pot apreciar de les fotos.

Els premis als carrers es lliuraran a la tarda del diumenge 17 d’agost. Jo li donaria el primer premi, vistos els altres carrers.

Encara ets a temps d’anar-lo a veure: la Festa Major de Gràcia s’acaba el 21 d’agost.

Quan me’n anava, he sentit un comentari: “És guai aquest castell de la Blancaneus!“.

Ampliació 17-8-14 La decoració del carrer Fraternitat de Baix ha tingut el cinquè premi…

One comment on “126. LA GRÀCIA DE L’ALÍCIA DE GRÀCIA

  1. Marta ha dit:

    aix jaja la Blancaneus! no l’havia llegit i mira que hi era, amb el sombrerero loco 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s