60. ALÍCIA MATTHEWS AMB INVERTEBRATS

Tapa del llibre il·lustrat per Rodney Matthews. Fitxa 90

Tapa del llibre il·lustrat per Rodney Matthews. Fitxa 90

Aquest llibre, de gran format, és una de les obres de Rodney Matthews. Va néixer el 1945 a Palton, Anglaterra, UK. És il•lustrador de bandes de novel•les gràfiques i portades de llibres, especialment de temàtica fantàstica i ciència-ficció.

El seu estil de dibuixos és molt característic. Grans espais , cels, arquitectures impossibles “de móns futurs”, i per allà hi pul•lulen éssers estranys, i una gran quantitat d’insectes. Algunes vegades són els protagonistes del dibuix, en altres ocasions simplement són bitxets -insectes o altres artròpodes- que són allà fent diverses activitats, disfressats, i n’hi ha uns quants que estan tocant algun instrument musical.

Els dibuixos són plens de detalls i detallets. Per exemple, a la primera il•lustració interior que es mostra aquí hi ha els prestatges de la llibreria del forat per on cau Alícia. I entre els llibres hi ha uns autoalusius Alice in Wonderland i un Through the Looking-Glass; la resta de llibres -excepte la Bíblia, que també hi és- es refereixen a episodis del llibre. I, de fet, els prestatges corresponen a llibreries que són, de fet, insectes volants amb ales. A dalt a l’esquerra es veuen les arrels de l’arbre des d’on ha caigut l’Alícia, i va a parar a l’interior de la terra, que és buit i on hi ha un món nou, tal com alguns visionaris llunàtics afirmen.

Val la pena mirar els detalls de la il•lustració del pobre llargandaix Bill volant des de la casa del conill, o el ball de les Llagostes. O el petit detall tret de la pàgina del berenar boig, amb una aranya i un escarabat treballant conjuntament. Els arbres, els objectes, les cases tenen personalitat, i la única que té un aspecte diguem-ne normal és, com sol passar, l’Alícia.

Alícia caient pel "forat" espacial. Fes clic per ampliar. Fitxa 90

Alícia caient pel “forat” espacial. Fes clic per ampliar. Fitxa 90

El pobre Bill volant pels aires. Fitxa 90. Fes clic per ampliar.

El pobre Bill volant pels aires. Fitxa 90. Fes clic per ampliar.

La dansa de les llagostes. Fes clic per ampliar. Fitxa 90.

La dansa de les llagostes. Fes clic per ampliar. Fitxa 90.

Aranya filant, i coleòpter ajudant-la. Fes clic per ampliar. Fitxa 90

Aranya filant, i coleòpter ajudant-la. Fes clic per ampliar. Fitxa 90

Hi ha 14 dibuixos de pàgina sencera o doble pàgina, de colors, i molts altres, més petits, d’una sola tinta, al llarg del llibre. A les altres obres que ha publicat, Matthews usa el mateix estil de dibuix, “futurista”, barroc i detallista.

El text és el clàssic, sense notes ni modificacions.

FITXA 90
Títol: Alice in Wonderland. Contingut: Alice’s Adventures in Wonderland il•lustrat.
Idioma: anglès. Il•lustracions: Rodney Matthews.
Editorial: Templar Books, 2009. Mida: 27*23 cm, tapa dura i funda en cartoné. 95 pàg. Preu: $18,93 (Amazon 2013) ISBN: 978-0-7636-4568-7

One comment on “60. ALÍCIA MATTHEWS AMB INVERTEBRATS

  1. […] per a adults, com hem vist en altres casos, per exemple el de Yoyai Kusama [+], Rodley Matthews [+] o Pat Andrea [+], per no parlar de Salvador Dalí… [+] . I és que les Alícies són llibres que […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s